Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ

Σου αρέσουν τα μπισκότα; τότε διάβασε αυτό…

Τα Μπισκότα Παπαδοπούλου, συμπλήρωσαν πάνω από 90 παρουσίας στον ελληνικό χώρο, και ο λόγος, δεν ειναι τυχαίος, αρκεί να διαβάσετε παρακάτω το γιατί.

Τα μπισκότα Παπαδοπούλου, είναι πλέον μια καθαρά 100% ελληνική εταιρία, η οποία μάλιστα έχει απορροφήσει την τελευταία διετία όλες τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες και στο ενεργειακό κόστος που πλέον αγγίζει το 5% του συνολικού κόστους λειτουργίας, χωρίς να προχωρήσει σε αυξήσεις των προϊόντων της. Αντίθετα, μέσω προσφορών προχώρησε σε μείωση τιμής στα προϊόντα της κατά 5- 10%.

Ηδη πλέον απασχολεί περί τους 1.200 εργαζομένους σε τέσσερα εργοστάσια. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία απόλυση και σε καμία μείωση αμοιβών, ενώ ακόμη και οι νεοπροσλαμβανόμενοι πληρώνονται με τις αμοιβές που προέβλεπε η συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία βεβαίως έχει λήξει.

Η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, φέροντας την «κουλτούρα του βιομηχάνου» της παλιάς εποχής, κατόρθωσε, όντας μειοψηφία στην οικογενειακή εταιρεία, να εξαγοράσει την… πλειοψηφία των Γάλλων της Danone. έπειτα από ένα σκληρό bras de fer με τον τότε μεγαλύτερο «μπισκοτά» - εκτός των άλλων - της Ευρώπης να αποκτήσει το 100% των μετοχών.


Ψάχνοντας την αθέατη πλευρά του κοινωνικού της έργου, ξετρύπωσα στην ιστοσελίδα της Σεμίνας Διγενή www.brainco.gr μια προσωπική της «γλυκιά ανάμνηση»:

«Ήμουν 6 χρονών και μέναμε με την οικογένειά μου στις εργατικές πολυκατοικίες στου Ρέντη. Κάθε πρωί έμπαινε απ’ το παράθυρο η γαργαλιστική μυρουδιά του γειτονικού εργοστασίου μπισκότων, μυρουδιά που νόμιζα ότι γινόταν… γεύση κάθε φορά που την εισέπνεα βαθειά και παρατεταμένα. Δεν τα συμπεριλαμβάναμε στο πρωινό μας λόγω ιδιαιτέρως χαμηλού προϋπολογισμού… Κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω, αφού αντικειμενικά τα μπισκότα με το γάλα ήταν καλύτερος συνδυασμός από το ψωμί.

»Ώσπου ξημέρωσε μια υπέροχη μέρα και άκουσα μια γειτόνισσα να λέει στη γιαγιά μου, ότι η οικογένεια Παπαδοπούλου αποφάσισε να μοιράζουν στις φτωχές οικογένειες της περιοχής ολόκληρη την ποσότητα των μπισκότων που έσπαγαν κατά την διάρκεια της παραγωγής.

»Υπάρχει Θεός, σκέφθηκα, και το μόνο που έσπευσα να πω στη γιαγιά μου ήταν να πάει από βραδύς στην ουρά για να πάρει τα καλύτερα μπισκότα και να ζητήσει οπωσδήποτε τα «Μιράντα»!...
Η εταιρία στηρίζει τα παρακάτω ιδρύματα:
1) ΦΛΟΓΑ (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια)
2) Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας
3) ΚΑΑΠΒ (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας)
4) Αναρρωτήριο Πεντέλης (πρώην ΠΙΚΠΑ Πεντέλης)
5) ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων)
6) Παιδικά χωριά SOS
7) Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας
8) Μαζί για το Παιδί
9) Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων
10) Make a Wish

Καθώς επίσης

1) Τράπεζα Τροφίμων, ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας
2) Κοινωνικά Παντοπωλεία δήμων και κοινοτήτων
3) Ιερές Μητροπόλεις Αθηνών, Πειραιώς, Νεαπόλεως, Μεγάρων-Σαλαμίνας, Πετρούπολης, ανω Λιοσίων, Μονεμβασίας και Σπάρτης (ενορία Σελλασίας)
4) Κέντρο Συμπαράστασης του Ανθρώπου
5) Δεσμός, μη Κερδοσκοπικό Σωματείο



ΠΗΓΗ 1: www.tovima.gr
ΠΗΓΗ 2: www.parakato.gr
ΠΗΓΗ 3: www.paliaathina.com
ΠΗΓΗ 4: papadopoulou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *